Sommertid – er det din tid?

Sommertid – er det din tid?

juli 13, 2019 Coach 0
At se op i himlen under et træ, kan være en god sommerferiebeskæftigelse

Hvis du har sommerferie, er det så den store pause fra hverdagens daglige gøremål og pressede kalender?

Er du en af de heldige, der kan holder flere uges ferie i træk, kan du måske endda nå helt ned i ro og tid til fordybelse. Det er ofte i denne periode, at flere spørger sig selv. Lever jeg mit liv fuldt ud? Har jeg det rigtige job. Har jeg den rigtige kæreste? Listen af den slags essentielle spørgsmål kan være lang. Du har sikkert selv nogle på listen. For at kunne mærke dig selv, er det vigtigt, at du giver dig tid og ro til at være i ro.

Jeg er sikker på at det er vigtigt at holde pauser fra hverdagen engang imellem. Det er jeg faktisk slet ikke i tvivl om. Tid til at være, tid til at nyde, tid til at gøre det DU har lyst til. Eller… holder du ferien efter andres behov? Køkkenet der skal udskiftes. Sommerhuset der skal males. Den store familiefest eller en uge i sommerhuset med hele den pukkelryggede, hvor du står som den praktiske gris der sørger for mad, rengøring og underholdning. Hvornår gav du dig selv tid til at holde den ferie du trænger til og ved du hvilken ferie du trænger til?

Du skulle jo nødigt starte hverdagen igen, endnu mere udmattet end da du startede den.

Du er det værd

Hvis du skal være noget for andre, skal du starte med at være noget for dig selv. Sommerferien er et godt sted at starte. Giv dig selv den pause. Fyld kun kalenderen op med de ting DU har lyst til eller endnu bedre.. smid kalenderen ud og luk forbindelsen til omverdenen.  Sæt kravene ned til dig selv. Behøver du at skal se alle seværdighederne når du er på ferie. Brænder du for at se dem fordi du er oprigtigt interesseret, eller er det fordi du skal fortælle om det når du kommer hjem og vise omverden, hvor meget du kan præstere?

Min ferie

Jeg elsker at være på totalt planlægningsfri sommerferie, hvor jeg ikke ved hvad dagen bringer, men tager dagen som den kommer. Har jeg lyst til at køre en tur for at se noget, eller vil jeg ligge ved stranden med havudsigt og total hjernepause? Jeg er totalt doven og holder ferie. De første dage er ofte svære, fordi jeg kan mærke, at mit planlægningsmode kører med 180 kilometer i timen. Den energi er vigtig i min hverdag. I ferien skal den væk. Jeg kommer ligefrem til at kede mig og hopper lidt fra det ene projekt til det andet, men… det går over. Jo mere jeg giver slip, jo mere kommer jeg i ro. At komme i ro og mærke mig selv er jo lige netop det ferien skal til for: https://www.alt.dk/sundhed/hvad-sker-der-i-kroppen-nar-du-holder-ferie

Overskud til andre

Når du så har fyldt din egen energi op, så er der måske plads til familiefesten, eller sommerhuset der skal males. Måske du skal forlange (ja det står der) at dine omgivelser deltager i opgaverne, så alle får en god ferie. I stedet for at opleve dig i uro og måske endda lidt negativ, vil de se dig, afslappet og deltage i ferien på en helt anden måde. Sig pyt til at alting skal være så perfekt.

Hverdagen

Når så hverdagen kommer tilbage, så håber jeg du har fået tanket en masser god energi op, og husker at tage noget af pytfølelsen med ind i hverdagen også. Husk dig selv hele vejen. Pauser er ikke kun tilladt i ferien.