Positiv julekalender 17. december 2018

Positiv julekalender 17. december 2018

december 17, 2018 Positive tanker 0

Hvad andre tænker om dig er deres problem

Du er unik!

Mange af os går rigtigt meget op i, hvad andre tænker om os, så meget at det begrænser vores livsudfoldelse og fratager os glæde. Jeg kan godt have en knugende fornemmelse i maven over om jeg nu gør det godt nok eller bekymre mig om andre synes jeg er ok. 

At være slave af hvad andre tænker, gør os ufri og ude afstand til selv at bestemme, hvad der er bedst for os. Fordi vi tolker alt det de andre tænker, forlader vi os selv og egne behov. Dine behov og din måde at være på er langt mere end ok. De er dig.

For eksempel når du bliver hængende langt ud på natten fordi de andre nødigt skulle tro, at du er kedelig, eller tro, at du synes festen er for kedelig, selvom du er dødtræt og skal tidligt op i morgen. Eller måske går du aldrig i kjoler selvom du har lyst, for hvad vil folk tænke, hvis de ser, dine tykke ben. Du går i lange trøjer, som skal dække din mave, eller du går aldrig i svømmehal, fordi du ikke vil vise dig i badetøj. Virker det noget, som du kender?

Det stresser dig, når du har travlt med at leve op til alle mulige mennesker. Det er hårdt at navigere mellem alverdens forskellige forventninger. Eller dem du bilder dig ind andre har til dig.

I dag har jeg det oftest sådan, at når den følelse dukker op, så genkender jeg den(heldigvis). Uanset hvor store mine evner er til at tolke, mærke og fornemme et andet menneske, så kan jeg ikke læse et andet menneskes tanker. Jeg ved ikke hvad de tænker. Faren er stor for at jeg misfortolker og tillægger et ord eller en handling den forkerte betydning. Jeg kan bruge en masse energi på at tilpasse mig, men uanset hvordan jeg gør det, så kan jeg ikke være alles kop the.

Men er det ikke også lige meget om jeg er alles kop the, bare jeg er min egen?

Når jeg kan mærke den der fornemmelse, så?

  • spørger jeg mig selv om min handling er ok med mig selv
  • havde jeg gode intentioner med det jeg gjorde?
  • tænker og accepterer at alle ikke kan være enige med mig
  • tænker og accepterer at alle ikke kan lide mig
  • har jeg gjort mig umage?

Hvis jeg kan sige ok til ovenstående, har jeg besluttet mig for at være tilfreds med mig selv.

Hvis det er et menneske jeg gerne vil være i synk med og som jeg føler mig tryg ved, så kan jeg finde på at spørge personen om, hvad de tænker og føler. Bekymringen om at få et negativt svar er blevet mindre vigtig for mig end at arbejde med noget konkret. At lære nyt og se tingene fra et nyt perspektiv er vigtigt for mig, men min grundlæggende tanker er at jeg er god nok.

Så hvad vinder du ved at gå mindre op i, hvad andre tænker?

Du vinder dig selv, din egen frihed fra spekulationer og retten til at leve dit eget liv.

Positiv julekalender -et dagligt boost til din jul.

Jeg vil hver dag i december fortælle om en positiv tanke, citat eller andet skriv fra mit eget liv. Måske kan det give dig et smil på læben.

I denne mørke tid, kan det være svært at finde energien og se de positive ting i ens dagligdag. Det kan føles, som en ekstra belastning at finde overskuddet frem til julehygge. Derfor vil jeg lave positive opslag, som du hver dag kan se frem til.