Positiv julekalender 13. december 2018

Positiv julekalender 13. december 2018

december 13, 2018 Positive tanker 2

Lyciadag – lysets dag

Et enkelt lys i mørket

I året 1975 – for 43 år siden, flyttede jeg og min familie, på denne dag, til Danmark fra Sverige.

Jeg var 7 år og forstod ikke hvilken forandring flytningen medførte.

Jeg oplevede det ikke som en slem ting, men som en spændende ting. Da jeg sagde farvel til mine skolekammerater i Sverige, var jeg ikke ked af det, fordi jeg så med forventning henimod nye spændende oplevelser, mens jeg samtidigt ikke forstod at farvellet var endegyldigt. 

Lyset – henimod foråret – henimod forandringen – henimod håbet

Jeg er sikker på, at denne flytning har haft en skelsættende betydning i min tankegang omkring forandringer. Fordi det jo gik fint. Selvfølgelig forstod jeg først senere hen, hvad jeg var flyttet fra og til, men det handlede mere om de nye skolekammeraters manglende syn på omverden end det jeg forlod. De havde ikke noget at sammenligne deres eget liv med, fordi de havde aldrig oplevet andet. Den erfaring havde jeg fået tidligt.

Tiden bevæger sig fremad og  det er bedst, hvis vi kan møde forandringerne med positive tanker.

Nogle vælger vi selv, andre bliver vi kastet ud i. Med erfaringen, finder de fleste ud af, at bekymringerne inden, ofte er værre end selve forandringen. En måde at bearbejde bekymringerne på, er at liste de positive ting ved forandringen op. Oftest findes de, måske bare i det små og måske vil du opleve, at jo mere du kigger efter dem, jo flere er der. Det vi kigger efter, får vi øje på.

Hvert år på lysets dag – tænker jeg på den lille Jill, som forventningsfuldt rejste med mor, far og søskende med færgen til Danmark. Hun er stadig med inden i og er klar til nye udfordringer og spændende projekter. 

Luciasangen er en ønskesang

Sangteksten peger henimod på den svenske lucia-tradition.

Den svenske

Her bærer luciabruden morgenmad ind til dem, der særligt trænger til det. Derfor synger vi om at bære lys og hilse vores venner med sang på luciadag.

I sangen beskrives en ønskefest, hvor gæsterne skænkes lykke fra en evig kilde indtil livets slutning. Livets ende beskrives med metaforen “livets kvæld”, som betyder livets aften og ofte bruges til at betegne alderdommen.

Den danske

Den danske version af luciasangen spiller desuden på lys-symbolikken, som også afspejles i hendesnavn, der menes at komme af det latinske lux, som betyder lys.

Her bærer vi lys frem,ligesom Lucia selv gjorde for sine medmennesker, da hun levede. Den hvideluciabrud med lyset er et billede på enhver døbt kristen, som bærerkristendommens lyse håb ud i verden.

Uddrag fra https://www.hoejdevangskirken.dk/page/8922/hvorfor-fejrer-vi-lucia

Positiv julekalender -et dagligt boost til din jul.

Jeg vil hver dag i december fortælle om en positiv tanke, citat eller andet skriv fra mit eget liv. Måske kan det give dig et smil på læben.

I denne mørke tid, kan det være svært at finde energien og se de positive ting i ens dagligdag. Det kan føles, som en ekstra belastning at finde overskuddet frem til julehygge. Derfor vil jeg lave positive opslag, som du hver dag kan se frem til.

2 svar

  1. Majbrit R Jensen siger:

    Helt igennem egoistisk er jeg glad for du kom til DK. Hvis ikke havde jeg ikke lært dig at kende. Måske det ikke betyder noget for dig – vi ses jo ikke mere – men jeg tænker tit på dig og dit positive sind ❤️

    • admin siger:

      Tusind tak skønne Majbrit.Jeg er virkelig også glad for at kende dig. Der er ikke langt mellem Hobro og Aalborg. Måske vi skulle gøre noget ved det. Knus

Der er lukket for kommentarer.