Positiv julekalender 12. december 2018

Positiv julekalender 12. december 2018

december 12, 2018 Positive tanker 0

Lykke

Et postulat

Det der kan gøre dig lykkelig, er sikkert ikke det samme der gør din nabo lykkelig.

Vi får præsenteret så mange forskellige lykkeidealer, at hele vores forståelse om lykke flyder ud og bliver en ubestemmelig størrelse. En sammenblanding af succes, idealer, ting, karrierer og kærlighed. For mig er disse ting mere udtryk for mål, som kan blive indfriet og at de i få øjeblikke, kan give en lykkefølelse.

Filosofferne var heller ikke enige om hvad lykke er. Kort sagt, så mente østrigske psykoanalytiker Sigmund Freud at lykke er i et øjeblik, hvorimod den romerske filosof Seneca, at det handlede om livsindstilling. Det kan du læse mere om på dette link: https://videnskab.dk/kultur-samfund/ved-du-hvad-lykke-er

For mig kommer lykkefølelsen i små øjeblikke – som en fornemmelse af lykke. Lyde, et venligt ord, familiefølelse, kærlighed og nærhed. For at mærke lykken, kræver det at jeg hviler i mig selv og er åben for indtryk. Når jagten, to do-lister og travlhed har overtaget mit liv, kan jeg ikke mærke efter og føle lykken, selvom den er lige foran snudeskaftet. Når jeg kan mærke, at jeg har det sådan, så ved jeg at meditation, fordybelse og motion er vejen frem.

Mit liv skal mærkes ikke overståes.

Positiv julekalender -et dagligt boost til din jul.

Jeg vil hver dag i december fortælle om en positiv tanke, citat eller andet skriv fra mit eget liv. Måske kan det give dig et smil på læben.

I denne mørke tid, kan det være svært at finde energien og se de positive ting i ens dagligdag. Det kan føles, som en ekstra belastning at finde overskuddet frem til julehygge. Derfor vil jeg lave positive opslag, som du hver dag kan se frem til.