Positiv julekalender 10. december 2018

Positiv julekalender 10. december 2018

december 10, 2018 Positive tanker 0
Pyt knap
Kan bruges året rundt og er til fri afbenyttelse

Sig pyt – Vælg dine kampe med omhu

Jeg kan godt hidse mig voldsomt op over andre bilister på vejene. Fordi personen kører ind foran mig, ikke blinker af i tide eller andre ”idiotiske”ting mine medbilister gør. Disse ”idioter” kan fylde meget i min hverdag, hvis jeg giver dem lov. 

Måske er der ikke så mange dårlige bilister på vejene, men når jeg hidser mig op over dem, så fokuserer jeg kun på dem, samtidigt med jeg overser de 100 andre bilister, som kører pænt og ordentligt. 

Nu ved alle som kender mig, at jeg naturligvis selv kører fantastisk pænt (og godt) og hensynsfuldt. Undtagen naturligvis dengang jeg lige glemte, at jeg skulle skifte vognbane, da jeg pludselig havde glemt, at jeg skulle til højre og ikke lige nåede at blinke af. Eller da jeg bremsede op for rødt lige i allersidste øjeblik, så bilister efter mig måtte katastrofebremse. Måske er der nogle andre “få” forseelser jeg har lavet undervejs i min tid som bilist i over 30 år, men jeg er jo en hensynsfuld bilist så…..

Spøg til side. Jeg arbejder på at sige pyt og det hjælper. For inderst inde ved jeg jo godt at de fleste er gode og hensynsfulde bilister. Ved f.eks. at bruge energien på at hjælpe en bilist igennem fra en sidevej i stedet for at hidse mig op over jeg ikke kan komme frem, kommer jeg frem i godt humør og med overskud.

Vi har lige fået en parkeringsbøde. Straks starter tankerne om, at det er vildt uretfærdigt og det skal vi brokke os over. Båsene er forkert markeret og det var 10 minutter før 8.00 osv. Måske har vi ret, men vi får sikkert ikke medhold. Og helt ærligt. Jeg gider ikke bruge måneder på at tage kampen, da den kun giver mig ærgrelser. Her vælger jeg at sige pyt. Næste gang er jeg mere omhyggelig, når jeg parkerer og tænker at bøden er dyre lærepenge(især i december). Til gengæld så kommer jeg videre og kan fortsætte med at nyde december måned.

Julen sniger sig ind alle steder. Hjemme i reolen.

Positiv julekalender -et dagligt boost til din jul.

Jeg vil hver dag i december fortælle om en positiv tanke, citat eller andet skriv fra mit eget liv. Måske kan det give dig et smil på læben.

I denne mørke tid, kan det være svært at finde energien og se de positive ting i ens dagligdag. Det kan føles, som en ekstra belastning at finde overskuddet frem til julehygge. Derfor vil jeg lave positive opslag, som du hver dag kan se frem til.