Positiv julekalender 24. december 2018

Positiv julekalender 24. december 2018

december 24, 2018 Positive tanker 0

Juleaften

Det sidste afsnit af min positive julekalender.

Tak fordi du læste med. Jeg håber, det har givet dig noget du kan bruge til at komme videre, op eller bare en tanke til din dag. Min tanke med julekalenderen var at få dig til at se det positive ting i det liv. Uanset hvor svært livet end kan være. Jeg håber det er lykkedes , om ikke helt, så bare lidt.

Vores juletræ 2018

Taknemmelighed

I år jeg så heldig at alle mine børn er hjemme til juleaften.

For et øjeblik, kan vi sammen være tilbage i deres barndommens gade og huske tidligere år. Oplevelser fra før, der nu dukker op, men samtidigt bygger vi nye traditioner i takt med at familien ændrer sig og udvikler sig.

Det vigtigste er samværet og os.

Jeg ved godt at mange reflekterer nytårsaften, men for mig er juleaften og juledagene lige netop tiden hvor jeg gør det. Fordi vi er sammen.

Jeg er et priviligeret menneske, som er så heldig at have en familie omkring mig. Det er jeg dybt taknemmelig for.

Jeg er også dybt taknemmelig for de mennesker der er kommet ind i mit liv i løbet af året. Jeg er dybt taknemmelig for mine mål jeg har sat mig, er begyndt at blive til realiteter. At jeg nu evner at følge mit hjerte og min vej. Jeg er dybt taknemmelig for at jeg tør leve mit liv, som jeg vil. Jeg er dybt taknemmelig for at jeg kan være noget for andre. Jeg er dybt taknemmelig for at leve og bo der hvor jeg bor. Jeg er dybt taknemmelig for mit gode helbred. Jeg er dybt taknemmelig for så mange ting og når jeg lister dem op, så kan jeg virkelig se hvilket privilegeret menneske jeg er.

Når jeg har haft det svært, har jeg mistet den taknemmelighedfølelse og troet på uheldet og gjort mig selv til et offer. Troen på og min evne til at ville, har bragt mig videre og frem. Den overordnede tro på at det nok skal lykkes det hele. Selvfølgelig er der dårlige dage med manglende optimisme, men de får ikke lov til at tage over. SÅ tager jeg aktion på det. Fordi jeg ved at jeg sidder fast og må videre derfra. Fordi jeg IKKE er et offer.

Ræk ud efter andre

Men ikke alene. Jeg har ikke kunnet klare det helt alene. Jeg har bidt stoltheden i mig og bedt om hjælp. Rakt ud efter andet menneske. Husker du at gøre det?

Desværre indeholder livet for de fleste mennesker både bakketoppe og bakkedale. I de hårde tider, så er det desto vigtigere at have mennesker omkring dig, der holder af dig for den du er, ligesom du selv skal huske at være der for andre.

Måske skulle du bruge din juleferie på at fylde dine tanker med de gode ting du har i dit liv. Så kan du få taknemmeligheden ind i dit liv. Ved at se på det positiv i dit liv, så ændrer du dine tanker til at tænke i positive retninger. Du ser mere af det du kigger efter – sådan er det bare. Valget er dit.

Glædelig jul

Lige nu sidder jeg og nyder freden om formiddagen, mens mine store børn er afsted på julebesøg. Julegrøden står og varmer sig færdig, mens jeg hygger mig i roen og stilheden. Jeg er “inline” lige nu i stedet for at være online. Til stede i nuet og tilstede i mig selv.

Lige om lidt så kommer familien hjem og vi kan begynde, at varme op til vores juleaften.

Glædelig jul.

Positiv julekalender -et dagligt boost til din jul.

Jeg vil hver dag i december fortælle om en positiv tanke, citat eller andet skriv fra mit eget liv. Måske kan det give dig et smil på læben.

I denne mørke tid, kan det være svært at finde energien og se de positive ting i ens dagligdag. Det kan føles, som en ekstra belastning at finde overskuddet frem til julehygge. Derfor vil jeg lave positive opslag, som du hver dag kan se frem til.