Positiv julekalender 22. december 2018

Positiv julekalender 22. december 2018

december 22, 2018 Positive tanker 0

Tålmodighed

Bilka juleindkøb – sammen med resten af Aalborg

“TÅLMODIGHED ER EN DYD”

Dette udsagn støder jeg jævnligt på. Formodentlig fordi tålmodighed ikke er min favorit-dyd. 

Når jeg bliver utålmodig, så kører mine tanker og min krop med 180 kilometer i timen. Jeg bliver sur og frustreret over de langsomme mennesker jeg er omgivet af. Eller så bliver jeg utålmodig med at ting tager tid.

Hjælper det på situationen, at jeg bliver utålmodig? Sjældent. Kan jeg ændre på situationen? Sjældent.

Indkøbstur

I dag var min kære familie og jeg en tur i Bilka for at handle ind til julen. Det er jo seriøst en provokation for enhver utålmodig sjæl og på den måde et ”selvmål”. Men jeg har lært at takle den slags situationer nu. Når jeg er forberedt på det og så går til opgaven med humor og fokus på, at det skal være en hyggelig tur.

Var det nødvendigt for mig at handle ind? Ja nogle kunne måske lidt sarkastisk mene, at vi sikkert spiser rigeligt i forvejen, men den slags preller af på mig i disse dage 😊. Det er jul og den skal have fuld gas.

Kunne jeg ikke have valgt et andet tidspunkt og forberedt mig lidt før på opgaven?

Sikkert, men sådan fungerer det ikke for mig. Jeg fokuserer på de ting der ligger først for og får disse ting afviklet først. Mentalt er jeg ikke til at forberede julen i måneder inden den reelt er her.

For os er det blevet en tradition, at vi laver den opgave sammen, ligesom juletræet der skal pyntes, maden der skal forberedes. Vi laver opgaverne sammen. Det er da hyggeligt. Så må det koste lidt på tålmodigheden, at vi så må gøre det sammen, når julen er her og vi er samlede.

Ved i dag at holde fokus på, at det skulle være en hyggelig dag, valgte jeg at se på det positive i det. Vi var omgivet af forventningsfulde mennesker, der ligesom os, glæder sig til julen. Jeg var forberedt at der var mange mennesker ude at handle, så jeg var forberedt på at turen ville tage den tid den tog. En sådan dag, skal jeg ikke have en bagkant på at være færdig, så det tager den tid det tager. Det er jeg forberedt på.

Jeg var sammen med min familie og vi brugte tiden godt, på stille og roligt at snakke om mulige valg og undersøge de forskellige muligheder der var. Vi fik købt noget lækker mad og drikkevarer, som vi kan hygge os med det de næste dage.

Når jeg arbejder med mig selv

Ved at kende mig selv og mine svage punkter, så har jeg efterhånden lært at takle situationer, som denne her. Når jeg er forberedt. Jeg kan ikke ændre på hele omverden, men jeg kan ændre på min tilgang til min omverden. Allerede ved at tænke den tanke, så falder jeg til ro og bliver mere tålmodig.

Når jeg ikke er forberedt, så er jeg stadig en utålmodig sjæl, der vil hen over stepperne og håndterer flere ting ad gang. Så glemmer jeg lige at tage den med ro. Nogle gange.

God weekend og julehygge til dig.Positiv julekalender -et dagligt boost til din jul.

Jeg vil hver dag i december fortælle om en positiv tanke, citat eller andet skriv fra mit eget liv. Måske kan det give dig et smil på læben.

I denne mørke tid, kan det være svært at finde energien og se de positive ting i ens dagligdag. Det kan føles, som en ekstra belastning at finde overskuddet frem til julehygge. Derfor vil jeg lave positive opslag, som du hver dag kan se frem til.