Januar er i fuld gang

Januar er i fuld gang

januar 5, 2019 Positive tanker 0
Kokken i køkkenet

Jeg sagde mine ønsker højt

Lige nu sidder jeg og nyder lydene fra mine kære omkring mig. Aktiviteter på en lørdag efter en januar opstart. Mad der bliver lavet i køkkenet med bl.a. Kim Larsen på højtaleren.  

For mig var opstarten her i januar helt ny og spændende, men også udfordrende og lærerig. Jeg er på vej. Rejsen er lige begyndt.

Onsdag morgen stod jeg med 23 skønne og friske unge mennesker, som skulle lære lidt om likviditetsbudget, nøgletal og regnskab i det hele taget. Imponerende så friske de var. Ingen var trætte, dovne eller ugidelige. Samtlige var fulde af energi og gåpåmod. Det virkede vildt opkvikkende på mig.

Måske tænker du – øhh.. sagde du tal og regnskab – gaaab. Tjah hver sine lyster, men for mig virker det altså helt vildt motiverende at undervise. Hvad jeg underviser er i og for sig ligegyldigt. Det er jo ikke pointen. Pointen er mødet med andre mennesker og på kort tid at modtage deres energi. Ren indtægt for mig, hvis vi nu skal holde os til regnskabs termerne.

Ugen har været fuldt booket med forberedelse og undervisning. Mødet med nye ansigter på handelsskolen. Kollegaer og elever. DET har været min start på januar. Fantastisk. Kollegaer der bare har stået klar til at løfte mig i gang med både praktiske og pædagogiske råd. Fantastisk igen.

Jeg glædes også, når det lykkes at hjælpe en fortvivlet sjæl videre fra et dårligt sted. Når min coaching virker. Når personen kan se fremad igen og finde glæden i livet og ikke lade sig side fast i dårlige overbevisninger om hvad de kan og vil.

DET er brændstof, som giver mig energi til at fortsætte. At se smilet i ansigtet og forventningen om det der kommer til at ske for personen fremover. At det nytter noget for dem og de er kommet videre.

Jeg håber virkelig, at det næste år giver mig mulighed for at coache noget mere.  Meget mere.

Husker mig selv

I dag, lørdag, er det forberedelse til næste uge. Jeg er nødt til at være skarp. For de der unge mennesker er det og det forventes af jeg er det. DET nyder jeg. At præstere noget, som betyder noget for andre.

I den hektiske uge, har jeg haft fuldt brug af mine egne gode råd f.eks.:

  • Husk at stoppe op og være til
  • Hjernepause
  • Jeg holder af hverdagen
  • Bede om hjælp
  • Meditationer
  • Samværet med andre
  • Tålmodighed

og jeg kunne fortsætte.

Mærk efter

Husker du at mærke efter, når livet haster frem i fuld fart? At zoome ind på dit eget indre og mærke efter?

Lad dig ikke helt opsluge og brænde ud, men glæd dig over at der er brug for dig.

Husk at prioriter dig selv ind, så du får dig selv med hele vejen. Måske er der noget du ikke behøver at gøre lige nu, men som du kan udsætte. Måske skal du sige nej fordi du ikke når mere.

Det er helt ok, for du er kaptajnen i dit eget liv.

Jeg er dybt taknemmelig for at jeg begyndte at sige mine ønsker højt. I det øjeblik jeg åbnede op, skete der ting omkring mig.  Jeg har mødt de rigtige mennesker, der har åbnet mine øjne for mine muligheder og også konkret åbnet fysiske døre til nye muligheder. Ved bevidst at arbejde mig frem mod mine mål, er det lykkedes mig at indfri dem hen ad vejen. Det kan DU også gøre.