Hudløs

Hudløs

april 5, 2019 Stress 0
De små lyspunkter i hverdagen

Hvordan det opleves

Nogle dage vågner jeg op med en bekymring i maven. Den sidder lige der, som en knude i solar plexus.

Jeg ved ikke altid hvorfor følelsen er der, og måske er det bare en rest af en urolig drøm.

Andre gange er der en klar sammenhæng imellem en episode eller et problem jeg skal have løst til knuden i maven. Dog ude af proportioner. Størrelsen af problemet hænger ikke sammen med knuden i maven. Knuden er altid i oppe i rødt felt hver gang.

Følelsen af knuden er så velkendt, at den skal være der i nogen tid før jeg reagerer på den. Jeg konstaterer den først når jeg har tumlet rundt med den i timer og nogle gange i dage.

De dage kan være svære at komme igennem.

Jeg tumler rundt med uro og tristhed og så længe tankerne er inde i mit hoved, bliver de til spind og fantasier, som går langt henad bekymringens vej. Hele mit stress alarmberedskab går i gang.

Jeg har haft mange af de dage. Da jeg var stressramt, havde jeg de dårlige dage, hver dag. Nu dukker de heldigvis sjældnere og sjældnere op, men jeg er forbløffet over hvor nemt, jeg bliver ramt af uroen igen. Jeg er blevet mere hudløs efter min stress.

Følelser

Er jeg god nok

Kan jeg klare opgaven

Hvad tænker andre om mig

Hvorfor lavede jeg nu den fejl

Kan hurtigere genkende mine signaler

Min erfaring med følelsen og det at lære at sætte det sammen med mine stressreflekser, gør heldigvis at jeg nu hurtigere kan genkende mine signaler.

Tale om følelsen

Jeg taler med mine omgivelser om mine bekymringer. At sætte ord på får følelsen frem, og jeg kan finde ud af om det er en fantasi eller det er et reelt problem, som jeg kan eller skal gøre noget ved.

Ved at tale om følelsen, får jeg arbejdet mig henimod en løsning. Enten ved at erkende følelsen og forstå hvorfor den er opstået. Hvis det er et problem, så finder jeg ud af hvor reelt og hvor stort det er.

Bruge mine egen medicin

Når jeg er ramt af følelsen, så har jeg tit svært ved at følge min egen opskrift. Jeg kravler ned i hulen og gemmer mig og i øjeblikket har jeg ikke lyst til andet end inde liv og mad. Løsningen for mig er frisk luft, motion og meditationer. Det virker hver gang. Det skal jeg bare have overbevist mig selv om i det øjeblik.

Jeg øver mig på at få det ind som så fast en bestanddel af mit liv, ligesom mad og søvn. Jeg vil det, fordi jeg ved det gavner mig.

Tiden læger alle sår

Det hjælper ikke at gemme mig for følelsen og tro den går over af sig selv. Det gør den kun, hvis jeg arbejder på den. Jeg håber at tiden læger min hudløshed, så der kommer lag på, så jeg ikke bliver ramt ligeså hurtigt og hårdt, som jeg stadig gør.

Hudløst ærlig overfor mig selv

Jeg har besluttet mig for at jeg vil videre med mit liv. Jeg har hjertet med i det jeg laver og med de mennesker jeg er omgivet af, så jeg er på vej. Jeg vil tillade mig selv at udforske, eksperimentere og fejle i søgen efter det gode liv. Lave noget jeg brænder for, og være modig og handlekraftig på den gode måde uden frygten for at fejle. Fjerne mig fra refleksen for frygten at fejle.

Forårs blomstring

Læs mere om stress og efterveer her