At komme ud af stress -da jeg forstod jeg havde stress #2

At komme ud af stress -da jeg forstod jeg havde stress #2

november 23, 2018 Stress 0

Da jeg forstod jeg havde stress

Der er mange måder hvorpå stress opstår, men stress er ikke lig med at have travlt.

Stress er ikke en sygdom, men en tilstand man kan komme i og som så kan udvikle sig til en sygdom, hvis man ikke får den stoppet.  Stresshormonerne er adrenalin, som er en god ting, når vi skal flygte fra et farligt dyr, men farligt for os selv, når vi har stressen igennem lang tid.

Jeg fik den heldigvis stoppet inden den udviklede sig til en sygdom. Jeg tog ansvar for mit eget liv.

En måde man kan få stress på, er at være pligtopfyldende og arbejdsom, som jo er nogle fantastisk gode egenskaber. Tjenstvillig er også et andet godt ord, som ligger i samme kategori. Det er der jo ikke noget i vejen med, tværtimod. Du vil gerne gøre noget for andre.

Problemet opstår, når muligheden for at levere den vare, som du gerne vil levere, møder forhindringer på vejen, så du ikke når i mål. Forhindringerne kan være tid, personer eller uforudsete problemer, som gør at du ikke kommer igennem og kan få leveret det du har planlagt eller lovet. Så du skubber mere på. Gør dig flere anstrengelser for at fixe problemet.  Nu har du rigtigt travlt. I hvert fald travlt med at nå i mål. Samtidigt dukker der nye opgaver op, som fylder i ”indboksen”. Kan du mærke, hvad det gør ved dig?

De bolde eller raketter andre fyrer af sted lander i din indboks og du kan ikke få dem sendt videre og du kan heller ikke få dem stoppet. Du forsøger at sige fra og forklare og finde løsninger. Ingen lytter rigtigt efter. For du tager jo stadig imod de her opgaver – og så er de jo af med den. Deres problem er løst.

 

Min stress blev udløst, da mine grænser blev overskredet. Mine værdisæt blev ikke taget alvorligt eller negligeret. F.eks. at holde en aftale overfor en kollega eller en kunde eller levere en god vare/ydelse som jeg kunne stå inde for.

Når jeg tænker tilbage, så havde jeg igennem meget lang tid ikke været glad for at gå på arbejde. En knuen i maven af bekymring, uden at jeg fra starten af var bevidst om hvorfor. Jeg havde fået en masse tegn, som jeg ikke læste og forstod. Bl.a. har jeg gået til kontrol for min mave, da jeg har haft problemer med den igennem et par år. Jeg havde konstant tankemylder omkring løsningsforslag og muligheder. Jeg sov dårligt. Min paradentose kom i udbrud igen, selvom jeg havde fuld kontrol med min tandrensninger. Jeg mistede lysten til andet end at side i sofaen om aftenen og spise slik og mad. Jeg blev tykkere og mere træt. Tingene blev mere og mere uoverskuelige, så det hele blev til en helt grå masse oveni. Jeg var ikke mig selv mere.

Min stress, var opbygget igennem meget lang tid og pludselig sagde min krop fra. Jeg blev lagt ned og kunne ingenting og havde absolut ikke lyst til noget som helst.

Jeg var bange for telefonen og mails(min telefon stod på lydløs, for ikke at høre den). Lå der mon en ubehagelig besked? Min trommehinde sprang, så jeg var halvdøv, men jeg for alligevel sammen ved pludseligt opståede lyde. Jeg var svimmel og havde svært ved at gå alene. Jeg havde ingen energi og var dybt, dybt ulykkelig.

 

  • Jeg erkendte at jeg havde stress.

 

 

Link til symptomer på stress: https://netdoktor.dk/sundhed/symptomer_stress.htm

Første bloglindlæg:  https://balanceret.nu/at-komme-ud-af-stress/