At finde hjem

At finde hjem

oktober 19, 2019 Positive tanker 0

Lykken er inde i mig selv

Jeg forestillede mig, hvordan det var at bo der, hvor jeg kom forbi. Når jeg så et hus, en lejlighed, en gårdhave. Om det var ude på landet eller inde i byen. Mine tanker kredsede omkring, at lige netop her var det fantastisk. Nogle gange, når jeg besøgte mennesker, så jeg på deres lykke og nød deres omgivelser og gæstfrihed. Jeg forsøgte hele tiden at finde hjem. Det var ikke ”græsset er altid grønnere over hos naboen følelsen”, men en længsel efter at høre til. Finde tryghed og varme.

Utryg

For at høre til, bøjede jeg af på mine egne værdier og gik på kompromis og det skabte utryghed. Jeg havde ikke lært at jeg var god nok, som jeg er, men alene på det jeg kan præstere.

Mit held

Jeg havde min sommerfamilie. Jeg havde et tilflugtssted, hvor jeg blev taget imod med åbne arme og elsket for den jeg er. De gav mig en anden identitet og blik på at livet kan leves på andre måder. Her skulle jeg ikke præstere. Her skulle jeg bare være mig. Det gav mig starten på et selvværd, som jeg igennem livet har bygget mere på. De ferier og somre jeg havde der, var mit åndehul i barndommen. Heldigvis er det aldrig for sent at bygge dit selvværd op. Første step er at erkende at det er lille.

https://netdoktor.dk/sygdomme/fakta/selvvaerd-kan-styrkes-hele-livet.htm

 

Mine valg

En af mine valg er, at jeg vælger at være sammen med mennesker, der vil mig det godt. Det har jeg ikke altid gjort, og det har kostet nogle svære kampe. Mest for mig selv, fordi jeg har tvivlet på min egen mavefornemmelse, og følt jeg skulle stille andre tilpas. At møde negative mennesker kan være totalt drænende for dig, hvis de får lov til at være en del af dit liv. Jeg har fundet tilgivelsen frem mod disse mennesker, fordi de ikke kan være anderledes, fordi de er for skadede til at være ordentlige mennesker. Det er jo synd for dem, fordi de selv skal være sammen med sig selv hver dag. Jeg behøver bare ikke at være sammen med dem. Et valg jeg har taget flere gange, selvom det har ”kostet” mig her og nu, men som har bevaret mine idealer og mit gode humør. Ved at tilgive dem, flytter du vreden og sorgen væk til en forståelse og så kan de ikke røre dig mere.

At finde hjem

Sandheden ligger inde i mig selv. Andre kan ikke alene give mig trygheden. I takt med at jeg har fundet roen, tilliden og selvværdet, har det givet mig tryghed og varme. Ud fra dette springer glæde, overskud og positiv energi. Og ja jeg kan bo alle steder, men kun fordi jeg vælger det og ikke for at passe ind.

Har du brug for en coaching, så se her hvad jeg kan tilbyde dig: https://balanceret.nu/coaching/#page-content